Stichting KOJINSEI Nederland

Weerbaarheidstrainingen

bannerfoto {PAGINA}
Weerbaarheid is het voor jezelf en anderen op kunnen komen. Aan de ene kant is dit fysiek en aan de andere kant is dit mentaal. Juist dit mentale stukje is heel belangrijk. Mentaal weerbaar zijn kan zelfs helpen fysieke agressie te voorkomen. Want als je erbij loopt als een "ziek vogeltje" word je sneller als potentieel slachtoffer gezien. En wie wil er nu slachtoffer worden van agressie? Daarom is weerbaarheid voor iedereen zo belangrijk.

Gevaarsbeheersing gaat nog een stapje verder: hier komt het heel vaak aan op preventief werken en deëscaleren. Brandweerlieden zitten bijvoorbeeld niet te wachten op een vechtpartij met omstanders. Zo kunnen zij bijvoorbeeld om politie-assistentie vragen als ze een uit de handgelopen kampvuur moeten blussen. Maar ook moeten ze omstanders kunnen uitleggen dat ze dit brandje voor hun eigen veiligheid blussen.

Stichting Kojinsei Nederland biedt dan ook geen "eenheidsworst"-traningen aan op het gebied van weerbaarheid. Tienermeisjes en senioren lopen immers tegen andere vormen van agressie aan. Voor mensen die in de zorg werken is bijvoorbeeld het onderwerp "loverboys" minder belangrijk.

Wil jij je weerbaarheid verhogen? Neem gerust contact met ons op voor advies op maat!

© Stichting Kojinsei Nederland, 2024 - Alle rechten voorbehouden