Stichting KOJINSEI Nederland

De oprichter

bannerfoto {PAGINA}
Kojinsei werd in 2003 als karateclub opgericht door Wim Klein Sensei en betekent zoveel als "mijn eigen weg gaan". Wim wilde echter meer dan alleen karatelessen verzorgen: hij wilde de belangen van martial arts in de meest ruime zin bevorderen, verheffen en verdedigen. Op 11 december 2009 werd Kojinsei daarom "Stichting Kojinsei Nederland"

Wim werd op 26 oktober 1963 in Kampen geboren. Hij werd al op jeugdige leeftijd geconfronteerd met vele Chinese en Japanse vechtfilms. Hij werd gefascineerd door de martiale kunsten en speciaal door karate. Van jongs af aan sportte hij veel, maar hij was al 21 toen hij zich ging bezig houden met karate.

Via een kennis kwam hij in Kampen in contact met de Wado Ryu-stijl. Een stijl die verbazingwekkend veel overeenkomsten heeft met de Chinese Shaolin Kung Fu stijl Wing Chun.

Hij meldde zijn leraar dat hij zo snel mogelijk de gevechtstechnieken van het karate wilde leren. Als drager van de witte band begon hij al met wedstrijden. Na een paar wedstrijden op nationaal niveau nam zijn leraar Pieter van Houten hem mee naar Frankrijk om zich op internationaal niveau te meten. Hij trainde minimaal drie keer in de week om zich op die wedstrijden voor te bereiden. Door deze trainingen en wedstrijden groeide hij heel snel en heeft in de daarna komende 18 jaren vele titels en toernooien gewonnen.

Nadat Wim het wedstrijdkarate achter zich liet ging hij zich voorbereiden op het les geven en is inmiddels bevoegd leraar Martial Arts (LMA). Hij is nu derde Dan karate. Daarnaast is Wim eerste Dan Kyusho Jitsu en Dim Mak.

Hoewel hij al meer dan drie decennia bezig is met de kunst van de zelfverdediging en al veel heeft meegemaakt en bereikt, realiseert hij zich dat hij nog steeds veel kan leren van en over Wado Ryu.

Wim ging zijn eigen weg en koos voor zijn club de toepasselijke naam Kojinsei. Hij probeert de zelfverdedigingskunst Wado-Ryu als basis zo traditioneel mogelijk te houden en dat doet hij door cursussen en seminars van en over Wado Ryu te volgen.

En de in tientallen jaren opgebouwde kennis wil hij nu graag aan zijn leerlingen overbrengen, zodat ook zij ooit hun eigen weg kunnen gaan: Kojinsei.

© Stichting Kojinsei Nederland, 2024 - Alle rechten voorbehouden