Stichting KOJINSEI Nederland

Kyusho Jutsu en Dim Mak

Cursus
Ssu Chu Chueh

bannerfoto {PAGINA}
Kyusho Jutsu en Dim Mak spreken tot de verbeelding. Met een lichte aanraking een aanvaller uitschakelen? Ja, dat kan! Ook jij kan het leren. Het maakt niet uit welke martial art je beoefent: Kyusho Jutsu en Dim Mak zijn in alle martial arts toe te passen.
In deze cursus proberen wij je een duidelijke en eenvoudige uitleg van en inzicht in Kyusho Jutsu en Dim Mak te geven. De toepassing van Kyusho Jutsu en Dim Mak zal je krijgskunst transformeren en verheffen van een goed systeem tot een geweldige krijgskunst en de effectiviteit van je martial art aanzienlijk verhogen. Overigens: er wordt ook wel gesproken over Kyushu Jitsu. Dit is echter niet correct. Jitsu is een woord dat zoveel als "eerlijkheid" of "waarheid" betekent. Jutsu is het woord dat zoveel als "gebruik van techniek" of "methode" betekent en is daarom in dit geval de juiste term.▶ Voor wie?
Deze cursus is voor iedere martial artist, die haar of zijn technieken beter wil begrijpen of kunnen toepassen. Zowel het mechanische als het energetische gebruik van martial arts wordt belicht. Het gebruik van drukpunten geeft elke martial art een extra dimensie.


▶ Over de cursus...
Deze cursus bestaat uit vier maandelijkse lesdagen en een examendag. Tijdens de cursus behandelen we zowel de oosterse als de westerse benadering van deze boeiende materie. Daarnaast gaan we hier ook praktisch mee oefenen. Niet alleen met het uitschakelen van een aanvaller, maar ook met het behandelen van kleine kwaaltjes. Een leuke, leerzame en boeiende cursus dus. En vanzelfsprekend op een veilige manier en onder deskundige begeleiding. Deze cursus is in principe geschikt voor deelnemers vanaf zestien jaar. Ben je nog geen zestien jaar? Overleg dan even met een van onze instructeurs.

Dim Mak behoort wel tot de Chinese zuidelijke Kung Fu-stijlen, maar is op zich geen martial art. Voor Kyusho Jutsu geldt eigenlijk iets dergelijks. Na het met goed gevolg afleggen van een examen (zowel theorie als praktijk) ontvang je daarom wel een diploma, maar geen dangraad. Immers: dangraden horen bij martial arts en dat zijn Dim Mak en Kyusho Jutsu nu eenmaal niet. Qua niveau ligt ons diploma tussen een ikkyu en een shodan, zoals verschillende andere cursusaanbieders hanteren.


▶ Wat we het in deze cursus onder meer behandelen:

▶ Wanneer en waar?
In 2024/2025 worden de lessen gehouden op de volgende vier zaterdagen:
Het examen (theorie en praktijk) wordt gehouden op:
Bovengenoemde data zijn nog onder voorbehoud.

De cursus en het examen worden gehouden in

▶ Wat kost het?
Deelname aan deze cursus kost € 85,-- per persoon. *
Leerlingen van Stichting Kojinsei Nederland en Wado Ryu Overijssel betalen slechts € 75,-- per persoon. *
* = Dit is exclusief consumpties▶ Lesmateriaal
De bij de theorie behorende hand-outs ontvang je een ongeveer een week voor de betreffende cursusdag. Dit lesmateriaal wordt als PDF-bestanden in een zogenaamd ZIP-bestand per e-mail naar je toe gezonden.


▶ Kleding
Voor deze cursus is geen speciale kleding vereist, maar budokleding verdient de voorkeur. Wel dient de kleding veilig te zijn voor het beoefenen van martial arts.


▶ Overige informatie
Neem een pen en papier mee. Enige kennis van en ervaring met martial arts is noodzakelijk. In deze cursus is plaats voor minimaal 8 en maximaal 15 personen. Dus vol is vol! Na je inschrijving ontvang je op korte termijn per e-mail nadere informatie, zoals het regelen van de betaling. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stichting Kojinsei Nederland.

Tijdens deze cursus verricht je lichamelijke inspanning en is fysiek contact onvermijdbaar. De deelnemers kunnen zowel dames als heren zijn.


Helaas,

Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk.

Wil je voor deze cursus op de reservelijst worden geplaatst voor het geval dat een deelnemer uitvalt?
Neem dan even contact met ons op.

Ja, ik meld mij aan!


© Stichting Kojinsei Nederland, 2024 - Alle rechten voorbehouden